Chris-Vivian.reismee.nl

Dag 4/5/6

Zaterdag 14 april (op vivian haar verjaardag!) werden we al vroeg opgehaal door onze reisbegeleider en chauffeur (lekker luxe!) om vanuit Bangkok te vertrekken naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, dit ligt zon 80 km van Bangkok. De drijvende markt was zeer indrukwekkend om te zien; kopers en verkopers die langs elkaar manouvreren in hun bootjes. Wij zelf zijn ook in een bootje gegaan en door de kanaaltjes gevaren, waarbij we vanalles aangesmeerd kregen. Leuk om te zien waren vooral smalle platte bootjes waaruit eten verkocht werd, dit waren gewoon complete keukentjes. Nadat we de drijvende markt gezien hadden, zijn we doorgegaan naar Kanchanaburi, dat vooral bekend is van de Birma spoorlijn. Bij de aanleg van deze spoorlijn zijn tienduizenden gestorven, waaronder veel Nederlanders. In Kanchanaburi hebben we het oorlogsmuseum en de erebegraafplaats bezocht. Nadat we dit indrukwekkende museum hadden gezien, zijn we een hapje gaan eten bij the floating restaurant, waarna we over de brug (waar de spoorlijn ligt) zijn gaan lopen. Hierna werden we naar ons volgende hotel gebracht, het jungle rafts floatel. Dit zijn op bamboe gevlochten drijvende huisjes in de Kwai Noi rivier. Om hier te komen moesten we eerst met een bootje mee. Daar aangekomen was het echt super mooi!! Ook savonds ziet het er heel leuk uit met alle olielampen (er is geen elektriciteit). Nadat we bij het dorp van de Mon (het volk dat daar leeft tot ze weer naar Birma terug kunnen) waren gaan kijken, zijn we lekker in onze hangmatten gaan liggen om uit te rusten van de drukke dag. De volgende dag (zondag 15 april) zijn we om 6u uit ons bed gegaan om voor ons hotel te zwemmen. Er stond wel een sterke stroming, dus als je het laatste trappetje van het hotel miste, had je een probleempje. Gelukkig wisten we ons steeds op tijd uit het water te hijsen. De volgende zwemstop was de Erawan waterval. Deze waterval heeft 7 terassen, wij zijn tot de 4e gegaan en hebben daar lekker tussen de visjes gezwommen en van het uitzicht genoten. Tegen 12u begon het super druk te worden, dus zijn we weer weggegaan. Vervolgens zijn we naar een olifantenpark gegaan. Hierbij kon je in een bakje op de olifant zitten. Wij mochten ook op de olifant zelf zitten. Ondanks dat het een unieke ervaring was, had het toch wel iets zieligs. Lang om daar over na te denken hadden we niet want we moesten de trein halen richting Kanachaburi. Deze trein was een originele trein van de birma spoorlijn (op de locomotief na). Na deze bumpy ride zijn we doorgegaan naar ons hotel. Vandaag (maandag 16 april) hadden we een rustig dagje; we hebben ongeveer 525 km afgelegd naar sukhothai, dus lekker zitten in de airco. Chris heeft lekker zitten lezen en vivian heeft vooral geslapen. Onderweg zijn we nog gestopt bij een krokodillenfarm. Hier gaven ze krokodillenshows, maar de krokodillen hadden het ook warm en gingen steeds terug in het water (groot gelijk) Een tweede stop werd gemaakt bij een van de mooiste tempels van thailand. Morgen zullen we de fotos van deze dagen uploaden. Nu gaan we lekker relaxen! Groetjes Chris en Vivian

Alexa

Wat leuk allemaal :) Smakelijk!! :D

Iris

Ooooh zus wat herkenbaar wat je schrijft!! Zo super leuk! Heel veel plezier nog!
Dikke kus, je zus

Lenneke

Oh, ik ben echt zoooooo jaloers! Nu al! :-P Watervallen, zwemmen voor je hotel, olifanten, echt super! Ik kijk alweer uit naar de volgende update! :-)

X

pascalle

Wat een ellende allemaal. Ben blij dat ik gewoon in het koude nederland ben. NOT Enjoy

Marinda

Dat klinkt echt super! Ben zo blij dat jullie lekker aan het genieten zijn