Ping'an
25 jun. 2012
🇨🇳
vanuit China
Na de lange treinreis en nog een busreis van 2,5 uur kwamen we aan bij de Longji rijstterassen. Daar aangekomen stonden een aantal vrouwtjes al gretig te wachten om onze tassen naar boven, naar het hotel, te brengen. Heel de groep had zijn tas afgegeven en dat was maar goed ook, gezien het nog een aardige klim was. Het was wel zielig al die kleine vrouwtjes met onze mega tassen, maarja zo verdienen ze weer wat bij.
Het hotel kijkt uit over de rijstterassen, helaas is het wel wat mistig waardoor je niet super ver kan kijken, maar het is zeker mooi. De volgende dag zijn we om half tien er op uit gegaan om de top te bereiken en voor een mooier uitzicht over de rijstvelden. Dit was nog een aardige klim en het regende ook hard, dus we moesten goed uitkijken dat we niet uitgleden over de paadjes. Maar in onze ponchootjes hebben we de top toch bereikt en werden we beloond met een prachtig uitzicht. Na de top zijn we nog een eind verder gelopen naar een ander uitzichtspunt, vanwaar we ook weer een prachtig uitzicht hadden. Na dit uitzichtspunt zijn we weer naar beneden gegaan, terug naar het hotel.
Nu zitten we weer lekker in het hotelletje. Omdat het zo regent op het moment was het niet mogelijk om naar een dorpje te gaan, dit is nu te gevaarlijk. Daarom is het nu weer mahjong  en verhaaltjes upload tijd! Morgen vertrekken we naar Yangshuo, alweer de laatste halte met de groep.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}